+31622965737 jetske@sterreke.nl
Zo’n 7 jaar geleden bezoek ik een quest kennismakingsavond van Hermine en Bart De aantrekkingskracht is groot maar omdat ik medicijnen slik om in balans te blijven (bipolaire stoornis), kan ik mijn systeem zo’n intense reis niet aandoen.
Die avond mag ieder die de roep van de quest voelt, een kaars kiezen. Een teken waarmee hun reis is begonnen. Verdrietig laat ik ‘t bord met kaarsen voorbij gaan.
Als ik hierover met Hermine deel, nodigt ze me alsnog uit een kaars te kiezen waarbij ze de legendarische woorden spreekt ‘ook jouw quest is begonnen’.
Hoe raak blijken deze woorden!
In mij wordt het verlangen geboren om na meer dan 20 jaar lithium slikken, te ervaren hoe het is om weer zonder medicatie te leven.
Dit verlangen laat me niet meer los.
Er groeit een plan.
De huisarts geeft z’n volle support en volgt me met liefdevolle aandacht. Een hele fijne fysiotherapeut masseert me wekelijks om contact met ‘t lichaam te versterken. Regelmatig breng ik een bezoek aan de praktijk ondersteuner voor een vinger aan de pols en zo bouw ik behoedzaam af.
Ik weet dat de kans groot is dat er zware tijden gaan komen; ik ben psychose gevoelig. Godzijdank kruist Frouwke, een geweldige therapeut, mijn pad. Ze wordt een indrukwekkende begeleider op deze intensieve reis, waarin ik deal met vele demonen uit mijn leven. Met haar aan mijn zijde, durf ik heel wat aan.
Veel rotzooi wordt opgeruimd maar de prijs is hoog. Er is heftige emotionele onbalans, wat veel van mijn energie en die van mijn omgeving vraagt.
Als mijn dochter mij onverwacht vermagerd aan treft, nadat ik mezelf dagenlang in bed heb teruggetrokken, rollen bij ons beide de tranen. Ze smeekt me om weer met medicatie te beginnen.
Na nog wat weerstand, besluit ik dat ze gelijk heeft. Ik wil weer leven en niet alleen maar de handen vol aan mezelf hebben.
En oh wonder, al na 2 à 3 weken slikken, ervaar ik een grote verandering. Er komt weer bedding en rust. Huilend bedank ik lithium uit ‘t diepst van mijn ❤️ voor deze support.
Wat hierna gebeurt, voelt als een wedergeboorte en een groot geschenk. StrandKunst krijgt vorm❣️
Het kind in mij, dat nauwelijks kind kon zijn, komt op ‘t strand volledig tot haar recht, terwijl ik tegelijk een krachtige aanwezigheid van de Crone (wijze liefdevolle oudere vrouw) ervaar.
Het overweldigt me als na Lorelei (zie post van 30 augustus) ineens tot me doordringt hoe ook Sunsa (zon), de spirit van mijn 1e zwangerschap, met ‘t strand verbonden is. Zijn aanwezigheid hierin, raakt me diep en doet me overlopen van bezielde vreugde.
De cirkel is rond.
Mijn quest is volbracht.
Ik vier kerst (en mijn leven) op Mallorca