+31622965737 jetske@sterreke.nl

Het is eenvoudig:
Alleen met je hart kun je goed zien.
Het wezenlijke is onzichtbaar voor het oog.
Uitspraak van de vos in ‘De kleine prins’ van Antoine de Saint- Exupéry

Voorstellen Jetske

Ik ben Jetske, levenskunstenaar en dankbare trotse moeder van mijn dochter Tara.

Geboren in Friesland en opgegroeid in een groot en woelig gezin trek ik veel op met mijn ernstig verstandelijk beperkte broer, wat van bepalende invloed op mijn verdere leven is. Doordat hij niet in staat is om op de doorsnee manier te communiceren, ontwikkel ik al jong expressieve, muzikale en creatieve vermogens en een grote mate van intuïtieve gevoeligheid.
Ik ben gediplomeerd in het HBO Jeugdwelzijnswerk en volgde gedeeltelijk de Academie voor Expressie. Na mijn opleiding doe ik jaren professionele ervaring op in het creatief, expressief en muzikaal therapeutisch werken met (verstandelijk beperkte) kinderen en multi problem families. Hiernaast blijf ik mij ontwikkelen op ’t gebied van theater, stem, beweging en persoonlijke groei.

Met mijn bedrijf Sterreke, geef ik lessen Spelen met Muziek aan groot/ouders en jonge kinderen, dreumesen, peuters, kleuters en speelse muzikale scholing aan hun begeleiders. Ook volwassenen ontmoeten graag het kind in zichzelf. Het lijkt me heerlijk om dit aanbod uit te breiden.
De laatste jaren is StrandKunst in opkomst. Het is bijzonder te ervaren hoe het magische kind en de kunstenaar in mij, een steeds prominentere plek innemen. StrandKunst groeit en wordt door velen gezien, gewaardeerd en gekocht. Er hangt al werk van mij in 7 verschillende landen!

Hiernaast ben ik ook nog een paar dagen met hart en ziel pedagogisch medewerker. Kinderen reageren vaak onbevangen vanuit ’t hart, wat mij uitnodigt dit ook te doen. Het maakt me blij en haalt ’t beste in me boven.

Over Sterreke

Op mijn 25e ben ik korte tijd eufoor zwanger van Sunsa, Sunny mijn zonnekind. Direct vanaf de conceptie voel ik zijn aanwezigheid en is er bijzonder contact. Als tot me doordringt dat ik nauwelijks voor mezelf kan zorgen, laat staan voor een kind, neem ik verscheurd van verdriet afscheid. Duidelijk hoor ik zijn woorden

“Mama, ik hoef niet geboren te worden. Ik ben hier voor jou. Jij moet geboren worden!”

Na dit afscheid raak ik in een diepe depressie. Zo diep, dat ik op een nacht volledig gedrogeerd tot 2 x toe mezelf probeer te verdrinken onder het ijs. Als ik ook de 2e keer er weer onderuit klim, dringt tot me door dat ik niet dood wil. Ik loop in het donker naar een lichtje in de verte en word aan boord gehesen van een woonboot waar net die dag een kindje is geboren. Hoe bijzonder!
Hier ligt mijn begin van echt leren leven.

Het logo van Sterreke staat symbool voor mijn levensverhaal. De ster onderaan is als de breuk in het ijs waaronder ik de dood zocht maar het leven vond. De figuur die hieruit oprijst staat open voor de zichtbare en onzichtbare wereld, bereid te geven en te ontvangen.