+31622965737 jetske@sterreke.nl

Spelen met Muziek

(vrije versie van muziek op schoot) – groot/ouders en kinderen

Na jaren werken in de klinische gezinsbehandeling bij de Triangel in A’dam, begin ik met het geven van lessen Spelen met Muziek aan ouders en jonge kinderen. Ik heb genoeg van de zware problematiek en zin om iets te doen wat ik leuk vind en waar ik blij van word. Ik houd van zingen, spelen, dansen en muziek maken, ben expressief & creatief en dol op kinderen en neem hierin graag volwassenen mee.

Plezier staat bij mij altijd voorop, de lessen worden dan ook vaak jarenlang enthousiast bezocht door jong en oud. De liedjes die ik zing zijn eenvoudig en voor iedereen gemakkelijk te leren. Ik maak daarbij gebruik van zelfgemaakte instrumentjes, voorwerpen uit de dagelijkse omgeving en simpel speelgoed zodat iedereen er thuis zonder moeite mee verder kan gaan.
Na de les geef ik de gebruikte teksten met muzieknotatie en voor de kinderen herkenbare plaatjes op papier mee naar huis.

Citaten
* Jetske is een warme vakvrouw, die met ontzettend veel plezier de kleintjes en ouders mee weet te nemen in samen zingen en muziek maken.
* Met mijn zoontje naar Spelen met Muziek gaan, is een feestje!
* Super leuk om te zien hoe de kinderen op Jetske ’s muzikale aanbod reageren en het is volop genieten van de vrolijke en rustige manier waarop zij dit alles doet.
* Het was liefde op het eerste gezicht! De warme sfeer, zelfgemaakte instrumentjes, eenvoudige liedjes en vooral het enorme plezier dat Jetske uitstraalt: Sam en ik waren verkocht.
* Jetske sluit met haar liedjes en bijpassende instrumentjes goed aan bij de belevingswereld van kinderen en heeft bovendien oog voor de initiatieven en behoeften van het individuele kind.

Op veler verzoek geef ik als experiment voor ’t eerst een aantal buitenlessen in de prachtige Soesterduinen en ze zijn een groot succes! Als slome slakjes kruipen we al zingend door ’t zand om er vervolgens als hazen vandoor te gaan. We zoeken naar griezelige spinnen in donkere hoekjes om elkaar er dan heerlijk mee te gaan kriebelen. Net als eekhoorntjes klauteren we in bomen en bij het konijnenhol en de keuteltjes, dansen we de konijnenpolka en nog veel meer van dat soort leuks. Zo beleven jong en oud samen heel wat pret. Ouders zijn enthousiast en vinden dat ik spel en natuur zo mooi in elkaar laat overvloeien
Een moeder:
’s Avonds voor het slapen gaan vraag ik altijd aan mijn zoontje: “waar ga je vannacht van dromen?” Deze keer zei hij: “over Jetske en de eekhoorn zoeken”.

Video Spelen met muziek

‘Opa Dick’ doet op een zaterdag samen met zijn kleindochter mee aan een workshop Spelen met Muziek. Aan het eind van de les komt hij naar me toe en zegt “Iedereen kan een liedje zingen met zijn klein/kind maar zoals jij dat doet is ontzettend leuk en zo origineel, dat moet je aan de mensen laten zien.”
Toevallig is ‘opa Dick’ een goede amateur filmer en hieronder kun je het resultaat bekijken.
Beelden zeggen zoveel meer dan woorden. Je proeft de sfeer en ziet hoe ik contact met de kinderen leg. Samen zingen is voor mij een liedje met veel plezier beleven.
Ik ben ‘opa Dick’ dan ook heel dankbaar voor dit mooie filmpje. Veel kijkplezier!